Nyheter

25 juli. Fredag. Mallorca, Spanien. 33 grader varmt, sol.

Vi ligger för ankar utanför Port de Andraitx på Mallorcas västkust. Här var det säkert jättefint för hundra år sedan. Nu är varje kvadratmillimeter bebyggd och i viken tävlar spanska, tyska och engelska motorbåtsdårar om vem som kan bete sig mest hänsynslöst. På måndag morgon går vi tillbaka till Palma för att hämta biminin - solskyddet till sittbrunnen. Det visade sig billigare att få den uppsydd än att ligga i hamn där och sy själv - hamnavgiften var 52 €.

Vi låg ändå ett par dagar i Palmas hamn för att bunkra och leta reservdelar till ankarspelet som pajade efter ca tionde användningen, heja Lofrans. Det var så varmt där att vi nästan börjde grina. Temperaturen verkade bekant men fukten och frånvaron av vind gjorde att vi svettades floder.  Skönt iallafall att vi kan bada nu, här i ankarviken.

På vägen till Mallorca hade vi tre trevliga liftare; Magnus och hans fina ungar Josefin och Joakim som vi träffade på Formentera. De mönstrade av svenska båten Felicia som vi hade sällskap med några dagar. Det var kul med sällskap och nattseglingen gick som en dans när vi kunde vakta i två timmarspass och sova fyra timmar däremellan. Hoppas ni hade en trevlig flygning tillbaka till Sverige!

Det senaste i loggboken är från 13/7.

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

ADIDAS STAN SMITH,NIKE LUNAREPIC LOW FLYKNIT 2,ADIDAS CLIMACOOL,NIKE ZOOM WINFLO 4,SAUCONY SHADOW 6000 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX 2017
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN