Nyheter

 

15 juni. Tisdag. Dubrovnik, Kroatien.. 29 grader varmt, sol.

Vi har ett nytt telefonnummer, som kommer att fungera så länge vi är i Kroatien under sommaren. +385 918 814 964. Det italienska numret fungerar inte längre!

Idag har vi anledning att fira igen. Det är exakt två år sedan vi lämnade hemmabrygga på Ljusterö. Nio länder senare har vi klarerat in i Kroatien. Nu är vi inte i EU längre. Valutan heter kuna. Det går ca 7 kuna på en euro. Prisläget verkar vara ungefär detsamma som i Italien, Hamnavgiften är svindyr, 40 euro, men vi behövde ligga i land ett par dagar för att fixa med praktiska saker som telefon och litet bunkring. Det är lätt att fixa saker här, alla pratar utmärkt engelska och är servicemässiga. Dubrovnik är en fin stad med den bästa ringmuren hittills. Mycket turister, förstås, men vädret gör att vi kommit in lite i "bad-jävel"-känslan och vi sällar oss glatt till de nyrostade blekfisarna på caféerna.

I eftermiddag går vi ut till en ankarvik. Vi är i sällskap med Margareta och Stanley på s/y Cie och har träffat en hel del andra svenskar. Bara här i marinan ligger fyra svenska båtar. Vår Sevilla-kompis Barbara på Walkabout ligger också i marinan, kul att återse vänner i "cruising-familjen".

Ni som vill ha lite tips om seglingen i dessa trakter kan följa våra "cruising notes" på engelska versionen av vår hemsida.

Vi laddar förstås för att fira Hampus 10-årsdag i morgon!!!

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE