Nu, när det är så skälvande få dagar kvar till avresan att vi snart måste köpa nya tänder till nedräkningskammen, börjar vi fundera över saker vi kommer att sakna.

Familjen och vännerna såklart. Ingen glömd, men barnbarnen är bakgrundsbild på datorn och vi ler varje gång bilden kommer upp.

Den skira vårgrönskan och ljuset som är så speciellt för våra breddgrader.

Den svenska ölen. Skratta inte nu! Dansk öl må vara billig, men hur god är den? God tysk öl finns (i Tyskland), men den svenska är klart underskattad (i smak - inte i skattekronor...) Ta Spendrups Svart Lager som ett utmärkt exempel. Gott, en arvtagare till sorgligen försvunna årgångsölet Gammelbrygd från Falcon. Nästan så vi kan tänka oss att göra avkall på vår ickesponsringsfilosofi och avsätta ett stuvfack.

Sedan finns det förstås saker vi inte kommer att sakna. Jobbet. Stockholmstrafiken. Det blir säkert värre trafik någon annanstans men då kommer vi att susa förbi på våra gröna cyklar...

Och saker vi längtar efter. Delfiner i bogvattnet. En "greenflash" i solnedgången. Flamenco, bozouki och oljefat. Sammetsnätter.

Redan här hemma märker vi att det är en annan livsstil att bo i båt. Att komma till nya ställen, som nu Fisksätra, och bli trevligt bemött. Att folk är hjälpsamma och bjuder på sig själva och sina resurser. Vi har till exempel fått låna dator för att kolla mailen och fått tillgång till diverse båtplatser i väntan på propellern.

Men nu behöver vi inte låna dator längre..Vi har köpt en ny mobiltelefon, eftersom Ann lämnade sin när hon slutade jobba. Med den nya kopplar vi upp oss mot internet så nu kan vi både maila och uppdatera webbplatsen från båten.

En av våra två nya Bromptoncyklar har vi packat upp och provkört. Det är en hopfällbar cykel som blir ett litet paket men uppfälld känns som en stor riktig cykel! Ann har sålt bilen men eftersom den här cykeln enkelt kan fällas ihop och tas med på tåget till stan ska det nog gå bra att uträtta ärenden ändå. Det finns en del. Hämta skeppsapoteket. Köpa reservdelar och nödutrustning. Listan på saker att göra är fortfarande lång.


NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN