Loggbok 2002-05-17

Den 7 maj flyttade vi från Biskopsudden. Det var en solig varm dag och vi tog ner sittbrunnstältet för att kunna stå raka när vi röjde undan i sittbrunnen. Så mycket enklare. Det låg många märkliga saker där; bräder, fotogenflaskor, verktyg m m. Som vanligt slukades de upp av båtens alla stuvutrymmen. Undrar hur det skulle se ut om vi bredde ut alla prylar vi har ombord på land? Skulle en fotbollsplan räcka till?

Lite vemod. Vi skulle ta farväl av skeppare Kent på Phoenix men hans Ingrid var inte hemma och vi bestämde raskt att de skulle ta båten och komma och hälsa på oss i Fisksätra. Hamnkapten Monica lyckönskade oss med ett vackert kort och en flaska champagne. God eftersmak. Och då har vi inte smakat ännu! Tack för en fin tid! 

Vi gjorde propellerprov på vägen till Fisksätra. Hur snabbt kör vi med motorn på 1000 varv? 1500? 2000? Osv upp till 3500 varv. Kurvan slätades ut betänkligt efter 2000 varv, vilket ger bra information till propellerfirman som ska rikta om vår Autoprop. Vi hann med hela provet innan det var dags att gå in i Skurusundet.

Där har vi gått så många gånger, men nu kändes det att vi var på resa. Att det inte blir så många fler gånger på ett bra tag. Det var som vanligt vackert, och våren gav träden och trädgårdarna en ny fräschör, snickarglädjen på husen en skarpare skönhet. Att resa kittlar alla sinnen.

Sedan har dagarna gått fort. Olivia fick en snabb flygtur då propellern lossades och ersattes av en reserv. Hon kom i sjön direkt och väntar på ett nytt lyft när Autoproppen kommer tillbaka från England.

Vi betar av sak efter sak på vår långa ”att göra”-lista och ändå blir den bara längre. Nu slipper vi i alla fall att plugga mer – radiocertifikaten är fixade!

Igår kväll var det samling på Oceanseglingsklubben. De båtar som seglar iväg i år firades av med present och fotografering. Vi var 11 förväntansfulla besättningar och en ”publik” av såväl hemkomna som sådana som fortfarande planerar. Det märktes att alla hade bråttom hem till sina förberedelser, så det blev ingen sen kväll, men mycket trevligt. Pampas Marina krönte dock aftonen med att ge oss alla P-böter motsvarande en hamnavgift på Mallis (500:-)

Ann slutar sitt jobb idag. Nu är det bara Olivia som gäller!
 

NIKE DUNK SB,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO PRO III IC,NIKE ELASTICO SUPERFLY IC,NIKE FLYKNIT CHUKKA
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST