Nyheter

16 december. Måndag. Spanien. 20 grader varmt, sol.

Aj, aj. Vi missade söndagsuppdateringen. Vi blev bjudna på sillunch, en äkta svensk med danska snapsar, för att fira att vi det var precis ett halvår sedan vi lämnade hemmabryggan. Sagittarius avseglade samma dag, en timme senare än Olivia. Kul lunch blev det, varade till sena kvällen.

Och kul vecka har det varit. Ni kanske såg luciaspecialaren vi lade in i torsdags? De amerikanska barnen Becky och Joanna, och deras pappa Don, lyckades lära in alla texterna på två repetitioner och luciatåget blev mycket effektfullt. Torbjörn hade fått en stjärngossestrut från Sverige, vilken fick agera modell för de som Mats och Don tillverkade av ett gammalt sjökort. Becky var lucia med riktig el-krona. Vi tillverkade särkar av papperslakan och pappersdukar. Bilder kommer!

Eftersom alla sover länge på morgnarna här på Club Nautico förvarnade vi faktiskt en aning, så vi skulle få någon publik när vi gick runt och sjöng för båtarna. Tyske Claus missade vi att varna, han blev riktigt förskräckt. Han kom upp, sprang ner, kom upp en gång till och gjorde korstecknet och såg alldeles förfärad ut. Men blev lugn efter lite glögg. Glöggen blev populär i alla båtar, kan vi lova. Nu måste vi koka mer för den tog slut. Himla trevligt att vi fått passande paket från Bosse L och Bosse M så vi slipper gissa på krydderiet. Tack!

Förra helgen firade vi Toms, Anders och Gunillas födelsedagar på distans. Den här helgen fick vi vara med på ett kalas, lille Boris på holländska båten Sally Lightfoot fyllde 2 år. Hans lillasyster Ester var bara tre veckor gammal när de lämnade Holland för knappt ett halvår sedan.

I Sevilla är det julpyntat nu. På kvällarna strålar över 80000 små lampor från träden. Runt stammarna på de stora och inne i kronorna på alla apelsinträd som kantar gatorna. I Olivia börjar det också bli pyntigt. Vi håller utkik efter en mycket liten gran.

Nu skall vi ut och åka bil, en ovanlig händelse i vårt liv. Vi ska följa med Bob och Mary på shoppingtur och kaptenen följer med frivilligt! Vi ska nämligen besöka Sevillas största järnaffär.

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2008-03-23 .

NIKE LEBRON 14,LEBRON JAMES 13,NIKE PRESTO WOMEN,NIKE ROSHE LD 1000,NIKE ROSHE RUN BR,NIKE ROSHE RUN BR
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE