Nyheter

17:e november. Söndag. Spanien. 17 grader varmt, sol.

Nu  har vi mycket att fira.

Igår kväll kom vi fram till vår vinterhamn i Sevilla efter en dag på floden Guadalquivir. I fredags firade vi att det var på dagen 5 månader sedan vi lämnade Ljusterö. I torsdags lagade vi motorn och överlevde en tornado. En minnesvärd vecka.

Riktigt spännande var det i Chipiona. Förutom att det var en rejäl storm så där rent allmänt,  drog tre tornados över Andalusien, (det distrikt i vilket vi befinner oss nu). En av dem gick över hamnen. Vi klarade oss bra. Båten krängde kraftigt och alla lösa prylar på babordssidan rasade, men enda bestående skadan är att livbojsflaggan veks på mitten. Sagittarius hade lite mer otur, sittbrunnskapellet blåste i bitar som spreds över hamnen, men alla har återfunnits och det ska gå att laga. Uppe på hamnplan var det värre. Stora segelbåtar, som stod  uppställda med riggen kvar, välte som käglor. Det var en tråkig syn med många avbrutna master och trasiga riggar, och förmodligen lätt osorterade inredningar.

I hamnen bröts en del fingerpontoner av och vi blev alla engagerade i att hjälpa till att rädda rullfockar som höll på att slita sig, och knyta fast båtar så de inte skulle komma farande mot våra.

Till slut dök UPS (Utan Professionellt Sinnelag?) upp, en dag försent, med oljekylaren och Mats kunde raskt byta ut den - felet fixat. Fem oljebyten senare var vi redo för avfärd. Nu fungerar motorn så bra att det inte går att stänga av den...

I närmare sex månader framåt kommer vi att finnas här på Club Náutico i Sevilla.  Vi kommer att hålla hemsidan aktiv och en ny loggbok kommer inom kort.

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2008-03-23 .

NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN