Nyheter

 

12 december. Fredag. Ostia, Italien. 17 grader varmt, sol

Det var en jämrans vecka att gå fort, vi som utlovat glöggrecept till Lucia. Nåväl, den som läser nu har några timmar på sig:

5 liter italienskt lågkvalitetsvin
70 cl vaniljsmakande och i övrigt odrickbar mörk rom
50 cl portvin
70 cl italiensk brandy
50 cl manzanilla (spansk sherry)
1 paket glöggkryddor
8 dl socker varav hälften bränt
6 kryddnejlikor
två nävar russin
fyra hackade halvtorra fikon
extra kardemumma (jajjemän, det FINNS kardemumma i Italien, det som vi letade så efter i Sevilla förra året utan resultat)

Se även förra årets recept (och lägg till en halv flaska portvin!)

Blanda alla ingredienser i en stor kastrull och värm försiktigt utan att koka. Låt svalna och stå svalt. Ta ur kanelstängerna, ingefärabiten och pomeransskalet (finns i glöggkryddepaketet) efter högst 12 timmar. Drick och njut och godjula.

Italienarna kämpar hårt med julstämningen. Det har till och med varit kallt (=7 grader varmt) några dagar, men idag tittade solen fram igen och alla julprydnaderna blänkte bedårande. I morgon ska vi laga en ny laddning glögg för den gamla har nästan gått åt i provsmakningen. Vilken kanontajming att det kom en laddning nya glöggkryddor (med mera) från Torbjörn och Anita idag! Tack och Glad Lucia!

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9