Nyheter

29 maj. Torsdag. Spanien. 30 grader varmt, sol. (Tillägg söndag 1/6: Nytt i loggboken!)

Vi ser ut som nyckelpigor nu.

Röda (av solen) med svarta prickar (av bottenfärg). Om kvällarna tvättar vi oss med förtunning, aceton och Ajax. Inte fan hjälper det. Prickarna sitter kvar. Luktandes som sniffare på en publik toalett har vi stupat isäng för att fortsätta arbetet nästa gryning. Det har givit resultat. Olivia är grannare än någonsin med ny bottenmålning, polerat och vaxat skrov, autosolade ventilkarmar och infettad propeller. Hon väntar sig nu en något uppiffad om än ej matchande besättning och därför har vi några liggedagar. Dessutom blåser det 18 m/s från fel håll.

Vi är i Chipiona, precis i flodmynningen till Guadalquivir, floden mot Sevilla. Vi kom hit i torsdags för en vecka sedan, i sällskap med Oscar, marineron från Club Nautico. Enligt officinan var det 22 båtar före oss i kön till traveliften och det skulle nog ta 10 dagar innan vi fick komma upp på land. Men i fredags fick vi beskedet - ni kan gå upp imorgon. Så från lördag till tisdag har vi jobbat järnet. Tack och lov har det varit nästan 10 grader svalare här än i Sevilla, men varmt nog. Vi har ätit oräkneliga tallrikar ibericoskinka som gör sig speciellt bra i värmen med sin sälta. Men vi saknar förstås Sancho Panza, vårt lunchhak i Sevilla. Dyrare och mindre på tallrikarna här.

I lördags var vi bjudna på ännu ett bröllop men det fixade vi inte eftersom båten lyftes då. Det var vår vän bröllops-Pacos gudson som skulle gifta sig. Men han har en stor släkt och vi kommer tillbaka!

I grannbyn Sanlúcar de Barrameda är det feria, vilken vi besökte igår kväll med våra båtgrannar Kasia och Lucien, polska resp fransman i norskflaggad båt. De hade tillbringat vintern i Gibraltar och varken sett flamenco eller druckit Manzanilla men det hjälpte vi dem att ta igen.

Idag skickar vi grattishälsningar till Anns mamma Vivi på födelsedagen!

Tillägg söndag 1/6: Nytt i loggboken!

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE