Nyheter

3 mars. Måndag. Spanien. 25 grader varmt, sol.

Nu har den sista vintermånaden inletts, enligt våra spanska grannar. Vi gläder oss åt sommartemperaturer. Småfåglarna flyger med kvistar i näbben från båt till båt för att bygga bo, och några av de spanska båtarna (som inte är så välbesökta av sina ägare) får gäster under storsegelskapellet.

Lastrummet i fören är äntligen färdiginrett. Alla durkar, stormluckor, tampar osv har fått egna fästen och jollen kan vi nu dra in i utrymmet med hjälp av ett block. Framförallt kan vi få ut den utan att behöva lyfta ut precis allting annat så det blir nog trevligt att ligga för ankar framöver. Vi firade med picnic på fördäck idag.

Vi har fått en anledning att stanna kvar i Sevilla till ferian i början av maj, eftersom vi fått en inbjudan till en "caseta", ett av alla tälten som byggs upp på ett område stort som Gamla Stan. "Feria de Abril" är en av Sevillas största begivenheter. Ursprungligen var det en hästmarknad för zigenarna, som fick en plats att samlas på inne i Sevilla. Med tiden har det vuxit så pass att festen fått ett helt område i närheten av Club Nautico. Folk hyr tältplats på årsbasis på området som bara används en vecka om året. I alla tälten möbleras det fint, med sittplatser, bar och konst på väggarna. Alla klär sig i flamencoutstyrsel och på kullerstensgatorna trängs hästkärror, det enda tillåtna färdmedlet på feria-området. Från tidig morgon till sena natten är det musik, sång och dans i alla tälten.  Det ska finnas några få tält för allmänheten men de allra flesta är privata och kräver inbjudan. Vi känner oss mycket hedrade som fått en inbjudan av Paco, ägaren till vår stamkrog Sancho Panza. Det är tydligen inte helt lätt för "guiris" (utlänningar) att få tillträde.

I torsdags var det gubblunch på Club Nautico. En gång i månaden samlas klubbens pensionärer för att äta och denna gång blev båtfolket inbjudet. Bara herrarna förstås. Fem båtgubbar anmälde sig. Mats var en av dem. Det blev en god, riklig och skojig lunch med massor av tal. Gubbarna ville till och med bjuda båtfolket på lunchen, men klubb-kommendören tog över notan.

Samtidigt gick båtdamerna på tapas-tur i närområdet Los Remedios, där vår förträffliga guide Sara är uppväxt. Hon känner till inte bara var alla barerna ligger utan också vilka specialiteter de har, så Ann fick smaka på många godsaker - en rätt på varje ställe. Vi hann med fem ställen och kom hem långt efter att herrarna avslutat sin lunch, men då blev det glasstårta och cava på bryggan. Mats fyllde ju år! Kvällen avslutades med suverän flamenco på ett litet ställe i Santa Cruz-kvarteren (och en tapasbar till men nu orkade vi inte äta mer...)

 Senaste loggboken  här.

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE LEBRON 14,LEBRON JAMES 13,NIKE PRESTO WOMEN,NIKE ROSHE LD 1000,NIKE ROSHE RUN BR,NIKE ROSHE RUN BR
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE