Nyheter

16 augusti. Fredag. Frankrike. 25 grader varmt, sol.

Igår, torsdag, anlöpte vi Cherbourg efter rekordlång färd från Dunkerque, ca 200 sjömil. Vi startade tidigt onsdag morgon och fick genast tjock dimma med en sikt på ca 50 meter. Radarn är guld värd, den låter oss se vilka objekt vi är på väg att krocka med... Dimman lättade när solen fick styrka och efter Calais avtog fartygstrafiken eftersom vi vek ner i Seinebukten för att undvika Engelska kanalen.

Någon bra vind blev det aldrig, vi tuffade med motorn hela vägen, stöttade med storen och hade ett tag även kutterfocken uppe. Fantastisk natt, ljummet, stjärnklart. Strax före midnatt firade vi korsningen av 0-meridianen och Olivias kölvatten strödde stjärnor över havet med hjälp av marelden! Väl framme i Cherbourg mitt på dagen, kunde vi konstatera att vi befann oss i engelsmännens vinmekka - hit dagsseglar de för att storhandla. Igår var dock det mesta stängt på grund av en fransk högtid. Olivias besättning fick gräva i livsmedelsförråden och ännu en smaskig middag serverades. Men idag blir det musslor på restaurang!

 

 

 

 

 

Arkiverade nyheter.

 

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE LEBRON 14,LEBRON JAMES 13,NIKE PRESTO WOMEN,NIKE ROSHE LD 1000,NIKE ROSHE RUN BR,NIKE ROSHE RUN BR
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE