1985
Vi börjar segla tillsammans
Det blev en båt!
1994 renoveringen av Staika III börjar Vi, Mats och Ann träffades och började segla tillsammans 1985. Mats var van, Ann novis. Båten var en tuff Laurinkoster med valdäck och vackra linjer, en riktig havsseglare. Sommarsemestrarna tog oss längre och längre, ända till Holland ett år när det blåste bra. Vi pratade ända från början av förhållandet om att leva ett annat slags liv, med långsegling. Mycket drömmar var det. Ett tag var vi kära i en amerikansk 56-fotare men den var förstås mycket dyr. 1994 bestämde vi oss, långseglingen skulle bli av, och det skulle bli med Staika III, vår 34-fotare, Laurinkostern. Vi skulle bara renovera den först.

Sagt och gjort, båten togs upp på land den hösten. Vi renskrapade hela skrovet - ja det var en träbåt, byggd 1952 - och rev ur all inredning. Epoxybehandlade skrovet, byggde helt ny inredning... Tiden gick. Vi hade planerat avfärd 1997 men allt tog längre tid än vi vågat hoppas på. Vi jobbade båda heltid och slet med båten kvällar, helger, semestrar. 1998 hade vi fortfarande inte kommit i sjön och under projektet hade vi fått två barnbarn, det tredje var på väg. Vi skulle inte ens få plats att ta emot hela familjen på besök. Då tittade vi djupt i plånboken och bestämde oss för att skaffa en ny båt. Under hösten 1998 och våren 1999 tittade vi på mängder av båtar, och fastnade för en - men den ville varvet inte bygga när det väl var dags. Omstart. Rolf Eliassons OverSeas 40 hade vi hört talas om på ett föredrag på Oceanseglingsklubben. Det var en båt han konstruerat för sin egen långsegling. Vi bestämde oss efter att ha sett ytterligare ett exemplar på varv. Vi skrev avtal i april 1999. Båten skulle levereras våren 2000.

Sedan har färden varit lång, igen. Olivia sjösattes 3/8 2001, nästan ett och ett halvt år senare än beräknat.
Äntligen!

 

1998
Vi har 3 barnbarn - Staika är för liten!.
1998-1999
Vi letar ny båt
1999
Vi beställer ny båt
. 2001
Väntan är över
Att tänka på om man ska låta bygga en ny båt.
Att tänka på om man ska renovera en gammal träbåt.
Fakta om båten här.
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9