Nyheter

 

6 januari. Onsdag. Ostia, Italien. 7 grader varmt, sol.

G O T T  N Y T T  Å R !

Vi fryser, speciellt när vi åker pendeltåg, och speciellt om rumpan. Ingen uppvärmning där, inte. Nu förstår vi varför alla italienare har knälånga dunjackor.

Vi hade is på däcket igår morse! Nere i Olivia är det varmt och gosigt, men när upptäckarlusten blir för stor ger vi oss av på utflykt. Man kan ju sitta på sina vantar på tåget... Igår åkte vi till Tivoli, en liten stad öster om Rom. Det var i alla fall tanken, men vi stannade några kilometer före staden och besökte kejsar Hadrianus sommarpalats, en drygt tvåtusenårig jätteegendom som var ganska välbevarad (även om de moderna romarna kämpar emot, med klotter och nedskräpning...) Där vandrade vi runt i flera timmar i det ljuvligt soliga men kyliga vädret. Den damm som låg i skugga var istäckt hela dagen.

Vi hittade en liten restaurang utanför området. "Vi har stängt, men vill ni äta kan vi laga mat!" Kockan själv kom ut och tog upp beställningar. Bäst hittills. Mats hade GPS:en med sig så vi har koordinaterna om någon är intresserad.

Till själva Tivoli kom vi aldrig. Staden har med sina trädgårdsanläggningar gett namn till begreppet "tivoli" - nöjespark. Här festade redan de gamla romarna. Vi får återkomma dit!

Idag firas Trettondagen, Epifania. Här i Italien kommer häxan Befana med godis till snälla barn. De som varit stygga får kolbitar.

Ni har väl inte missat vår senaste  loggboksberättelse? (från 29/1)

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9