Nyhetsbrev nummer 147

2 maj 2006. Tisdag. Bodrum, Turkiet, 23 grader varmt, sol

Det försomras men vi hinner knappt njuta av vädret, bökar runt nere i båten bland verktyg och kablar för att montera in det nya datoreländet. När det väl är klart ska vi skriva ett och annat om den. Suck.

Alla andra långseglare har lämnat marinan. Vi är bokade till 7 maj men har just fått klartecken av schysste Mehmet, marinachefen, att vi kan stanna en vecka till utan att behöva betala den nya sommartaxan (vilket skulle betyda 10 gånger mer per dag!). Skönt, vi vill inte stressa upp oss för det också.

Att få paket levererade till Turkiet kan vara besvärligt. Våra vänner Ron och Julia beställde medicin från USA och det paketet hamnade i Istanbul och kunde levereras vidare till Izmir ca 20 mil härifrån där de själva skulle kunna hämta det om de betalade en agent och 500 dollar extra! Vi hade hört talas om den här hanteringen och har därför sett till att få alla leveranser till grekiska Kos, en kort färjeresa bort. Det har blivit några turer dit på sistone. Ulf och Lisbeth som övervintrat i sin båt på Kos har varit jättebussiga och ställt upp som leveransmottagare. Och våra gulliga tullare här i Bodrum skrattar och tittar åt andra hållet.

Bodrum kokar av aktivitet nu, alla förbereder sig för sommarens turistinvasion och vi får föraningar om att vi inte skulle tycka det blir lika mysigt då. Som när ljudanläggningarna testas och det dånar popmusik över hela stan. Eller när restaurangägarna börjar testa sina inkastningsfraser även på oss som de sett hela vintern. Vi har ett par matställen vi återkommer till, Bulvar där vi får ett helt eget pris på ölen och pizzerian i Yacht Cluben där pizzakocken Samut är vår vän och lägger på mer och mer ätbart på pizzorna. En kväll när vi redan hade ätit hemma och bara tittade in för en öl bakade han en pytteliten hjärtformad pizza till oss. Sånt värmer.

Mats har testat tandvården även här i Turkiet. Nästan lika billigt som i Kroatien men tandläkaren verkade visst en aning disträ och tryckte upp salivsugen för långt medan hon pratade i mobiltelefon, och verktygen fastnade i hennes långa svarta hår, men resultatet blev helt OK.

Olivia ser rätt bedrövlig ut för det regnar brunt då och då, men vi måste försöka bli klara med inomhusarbetet först. Hon har i alla fall fått ny turkisk gästflagga - den gamla blev utdömd av kustbevakningen häromdagen, den hade bleknat för mycket. Vi passade på att byta ut den svenska flaggan också. Det måste vara flagga nummer 8 eller 9 som kommit upp nu, av den förra var knappt hälften kvar. Vi har föreslagit Svenska Flaggfabriken att de ska börja sälja flagga på rulle, så man bara drar av när man behöver en ny...

/

 

Arkiverade nyheter.  Kommentera inlägget.

Uppdaterad: 2006-05-24 .

Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9