Nyhetsbrev nummer 141

6 november 2005. Söndag. Bodrum, Turkiet, 18 grader, sol.

Visst låter det lite mysigt med temperaturangivelsen. 18 grader och sol. Och visst är det lite mysigt när vi hittar en vägg i lä att luta oss mot, men ombord på Olivia stänger vi alla luckor och kurar ihop oss. Det drar en envis och snålkall nordanvind rätt ner i sittbrunnen, så vi har både fått starta värmaren och göra lite glögg. Burr.

I onsdags eftermiddag började det smälla ordentligt här. Under hela månaden har vi haft ett kanonskott om dagen, precis vid solnedgången, som markerat att fastan är slut för dagen såhär under Ramadan - eller Ramazan som turkarna säger. Men i onsdags tog det slut, med massor av smällar,  och den största muslimska högtiden, i Turkiet kallad Seker Bayrami, firades sedan i tre dagar. Sockerfesten. Nu var det fritt fram att äta och dricka te i dagsljus igen. Bodrum fylldes av inhemska turister, främst från Istanbul, och alla restauranger var fulla. Vi tyckte synd om dem i torsdags då det störtregnade och blåste småspik men sedan har solen tittat fram igen och igår var det nästan varmt.

Vi är nästan pizzaförgiftade, har varit på utmärkta yachtklubben flera gånger senaste veckan. Igår kväll fick vi sällskap av amerikanerna Ron och Julia som också är här över vintern med din segelbåt. Jättetrevliga, det bådar gott!

Håller på att få videospader också. Den helt urusla DVD-spelaren från Philips som vi köpte förra året, och som bara hjälpligt har fungerat ibland om man lägger en fryst juicetetra under den, har nu helt lagt av. Enda fördelen med det är att vi nu är så trötta på våra gamla videorullar att vi kan ta hem dem och ge bort dem om någon vill ha - på det sätter frilägger vi ett helt skåp!

Efter mycket om och men har Mats hittat en "rostfri gubbe" som både är duktig och tar ett skäligt pris. Så nu har vi en imponerande lastbom i aktern, lätt som en plätt att hissa upp aktersnurran med. Tanken är att den ska fungera för alla som ramlar överbord också, så ni kan lugnt boka in besök till nästa seglingssäsong.

Den senaste loggboken är från 13 oktober.

Arkiverade nyheter.  Kommentera inlägget.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE LEBRON 14,LEBRON JAMES 13,NIKE PRESTO WOMEN,NIKE ROSHE LD 1000,NIKE ROSHE RUN BR,NIKE ROSHE RUN BR
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE