Nyhetsbrev nummer 140

26 oktober 2005. Onsdag. Bodrum, Turkiet, 28 grader, sol.

Bodrum känns allt hemtamare och vi trivs verkligen. Det verkar vara lätt att leva här och vi försöker ta till oss den lokala filosofin att ingenting är bråttom, man måste hinna umgås också. Det är underbart charmigt att det hänger en liten té-snabbtelefon upptejpad utanför varenda grönsaksstånd så försäljarna kan få leverans till de kunder de vill behålla litet längre. Idag handlade vi en knippa basilika för 6 kronor och fick té, fikon att äta till, små mandariner från innehavarens egen trädgård och kramar till avsked. Till saken hör kanske också att Mats fick "tävla" i handmuskelstyrka i ett handslag med butikens unge atlet Ferrat.
- Och dom som brukar kalla mig Rambo, sade killen och försökte skaka liv i handen sedan.
Men det är ju också ett sätt att få vänner. Ett annat sätt är att knacka på i de fantastiska gületerna - stora träbåtar som gör kryssningar med gäster. Vi gjorde det redan under vår första visit tillsammans med Pär och Anita, på en båt där det fanns en skylt som klart uttalade att det var OK att ställa frågor. Kapten Sezayi bjöd då ombord oss och visade den fina båten. Ett bra tips för er som vill semestra i Turkiet - titta på hans hemsida! Jättefin båt med 5 dubbelhytter, alla med toa och dusch, stora sällskapsutrymmen både ute och inne, världens trevligaste kock Mustafa och så förstås den genomgode kaptenen. All mat ingår i priset och vi kan intyga att man äter kungligt ombord, vi blev inbjudna på middag i lördags. Idag kom Sezayi på besök till Olivia då vi fick en chans att bjuda igen, men det är svårt att matcha de dagliga tebjudningarna varje gång vi går förbi!

Några vintergrannar börjar dyka upp. Idag kom engelska Robert och Jenni som kommit hit från England via Europas kanaler, ut i Svarta havet och hit via Istanbul. Det skall bli intressant att höra mer om den resan. Och våra gamla vänner Bill och Linda, som vi nu tillbringat tre vintrar med, har varit här och inspekterat. De kommer nog också att stanna här.

Stan är full av intressanta butiker och verkstäder, så vi kan nog få en hel del gjort på båten också! Dessutom är marinan toppen. Välorganiserad, trivsam, och ren. Alla som jobbar här verkar trivas med sina sysslor och gör allt de kan och lite till för att ordna saker för oss. Hamkapten Memet har alltid tid för trevligt småprat samtidigt som han fixar saker med blixtens fart. Internet och kabel-TV ingår i hamnavgiften, som är det lägsta vinterpris vi haft hittills.

Att det finns en lokal fiskmarknad med pinfärsk fisk till oslagbara priser, och en grönsaksmarknad som svämmar över av allt från bebisauberginer till rädisor stora som tennisbollar gör inte saken sämre.

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8