Nyhetsbrev nummer 138

21 september 2005. Onsdag. Bodrum, Turkiet, 30 grader, sol.

Efter en månad på bl a  Lesbos, Samos, Leros och Kos i Grekland har vi tagit oss till Asien, minsann. Vår första hamn i Turkiet är Bodrum och vi blev omedelbart bedårade av de vänliga människorna. Vid incheckning i Turkiet ska besättningen vandra runt till hälsomyndigheten, passpolisen, tullen och hamnmyndigheten för att få stämplar i en Transitlog som vi köpt av marinapersonalen. Det lät krångligt och litet skrämmande med alla papper vi måste visa upp. Men efter hela proceduren var vi på bästa humör. Vi fick ett varmt och personligt mottagande, inte minst av tulltjänstemannen som erbjöd oss att smita in till tullbryggan med jollen och handla taxfree med hans hjälp.

Vi försöker alltid lära oss några ord på landets språk. Turkiska låter lika knepigt som grekiska i våra ovana öron, men nu kan vi i alla fall säga tack: Teşekkür ederim. Och det får vi säga i tid och otid för alla är så hjälpsamma. Ann uppskattar den omsorgsfulla atmosfären i matbutikerna, hos kötthandlaren fick hon sitta ned och dricka te medan slaktaren med största precision styckade lammkotlettena. Efter en promenad i den gulliga lilla staden har vi kramp i ansiktet efter alla leenden som ska besvaras.

Vi har gäster ombord, Pär och Anita. Jättetrevligt som vanligt. De har inte kunnat bada lika mycket som förra året i Kroatien eftersom vi legat en del i marinor de senaste dagarna men vi har haft mycket skoj och fått många nya intryck tillsammans. När de reser vidare i morgon ska vi försöka knåpa ihop ett loggboksinlägg om allt vi upplevt senaste månaden.

Idag firar vi hela dagen, vi har 20-årig bröllopsdag!

Vårt nya telefonnummer hittar ni på kontaktsidan.

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE DUNK SB,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO PRO III IC,NIKE ELASTICO SUPERFLY IC,NIKE FLYKNIT CHUKKA
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST