Nyhetsbrev nummer 134

4 juli 2005. Måndag. Koukounaries, Skiathos, Grekland, 26 grader, sol och blåst

Vi ligger i en badvik på Skiathos i nordvästra egeiska havet. När vi kom hit i fredags var det vamt i luften (32) och även i vattnet (25) så den dagen badade t o m Mats. Sedan började det blåsa så vi ligger kvar. Runt öronen viner badjäveldragarterrorister - små snabba motorbåtarbåtar släpande jättebananer, gummiringar och vattenskidor med nyanlända skrikande blekfisar. De verkar ha kul. Själva är vi lite besvikna över att det finns så dåligt med ankarplatser i den här delen av Medelhavet. Antingen är det industrier och skitigt vatten eller så är hela viken blockerad för ankring,  simmande charterturister har företräde. Eller så är det för djupt. Oavsett vilket är vikarna alltid öppna för vindarna som ändrar riktning flera gånger per dag. Vi har ett bra ankare och har inte draggat en enda gång i år. I natt höll flera av våra båtgrannar i viken på att driva ut till havs.

Om våra senaste äventyr kan ni läsa i ett nytt loggboksinlägg.

Tack Magnus, för sillreceptet i gästboken. Vi kontrar med ett gavros-recept från Taverna To Kioski

Rensa ett kilo färsk skarpsill, eller liten strömming (ta bort huvud och inälvor men låt skinn och ben vara kvar)
Lägg sillen i 1/2 liter vitvinsvinäger tillsammans med en halv handfull grovsalt.
Låt ligga kallt i 24 timmar.
Häll sedan av vinägern och skölj fisken i vatten.
Bena ur fisken.
Lägg fisken i en form, varva med skivad eller finhackad vitlök och starkt paprikapulver
Täck med mild olivolja (eller solrosolja)
Håller länge i kylen. Perfekt tilltugg till en ouzo.

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

SUPRA BLEEKER WOMEN,SUPREME X NIKE AIR MAX 98 SHOES,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS HERREN,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS,TIMBERLAND 8 INCH BOOTS MEN,TIMBERLAND CHUKKA BOOTS