Nyhetsbrev nummer 126

20 februari 2005. Söndag. Chioggia, Italien. 8 grader varmt, halvmulet.

Omväxlande kyligt och riktigt härliga vårdagar då solen värmer i ansiktet och tvätten torkar på ett par timmar. Ännu har vi mössor och vantar framme, redo att användas.

Vår webbleverantör hade en diskkrasch i veckan och då var hemsidan nere ett tag. Vi förstår att det naturligtvis var just då alla våra 200 besökare sedan förra nyhetsbrevet försökte skriva något i gästboken :-)  Tack Håkan & Anna-Karin, Tomas, Maud & Lars, Göran och Ewa som lyckades med bedriften! Vi blir alltid lika glada!

Vi har haft några nervpirriga dagar i väntan på vår nya kamera, som dök upp i början av veckan efter en lång(sam) resa genom Europa. Efter sex år med vår gamla digitalkamera var det dags för en uppfräschning och Mats ägnade en del tid åt att försöka hitta en kamera som skulle passa våra behov. Vi tror nog att vi blir nöjda med resultatet, en biffig sak med antiskakfunktion och mycket zoom. Tack Cyberphoto i Umeå för alla goda råd och för att ni arrangerade försändelsen till oss i Italien!

De bilder som ni nu hittar här är däremot tagna med vår gamla trotjänare. Vi har fyllt på med foton från Balearerna 2003 till Otranto 2004. Fem nya album. Fler bilder från sommaren och denna vinter kommer så småningom.

Sedan sist har vi ätit en mycket god bacalao-gryta hos våra norska båtgrannar Signe och Geute på Pernoll, och kokat tre krabbor som plötsligt verkar vara i säsong igen. Med en skvätt öl och litet honung i kokvattnet blir de väldigt smakliga, men nu har vi nog förätit oss ett tag och kommer att hålla oss till andra kreatur de närmaste veckorna. Vongole (små musslor) ska man visst akta sig för nu här i Chioggia. Det var stor skandal i veckan när ett lass giftiga musslor kom ut på marknaden. Sju personer arresterades.

Igår fick vi en segeltur till Venedig. Bill och Linda skulle flytta upp till St. Elena, båtklubben vi besökte i somras, och vi följde med på Possessed. Det var fint att motorera upp i lagunen, förbi fiskesamhällena på Pellestrina som vi annars bara skymtat på håll från bussen. En mycket orädd vit häger liftade på fördäck en stor del av resan och poserade glatt för kamerorna.

Vi har två sätt att ta oss hem till Chioggia från Venedig. Bekvämast och snabbast är fastlandsbussen, den tar 45 minuter, man sitter skönt och det är knappa 10 minuters promenad hem till Olivia från busshållplatsen. Men färden är inte det minsta upphetsande och promenaden går på baksidan av Chioggia genom tråkiga industrikvarter. Det andra sättet är att åka över öarna i utkanten av lagunen och det är lite mer obekvämt och tidskrävande. Man tar vaporetto (båtbuss) till ön Lido, hoppar på en lokalbuss med hårda plastsäten, och byter efter 50 minuter till vaporetto igen. Totalt en och en halv timma från Venedigön. Men det är en rolig färd att göra då och då, bussen åker färja, och man landar mitt i Chioggia, vid änden av den livliga huvudgatan som känns så välkomnande. Det blir en trevlig om än litet längre promenad till båten.

Det ska bli så roligt att få visa upp vår lilla stad för efterlängtade besökare som kommer om ett par veckor!

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE