Nyhetsbrev nummer 123

 

19 januari 2005. Onsdag. Chioggia, Italien. 1,5 minusgrader, snö!

Jaha, då har vi varit i London och värmt upp oss! Där var det hyfsat behagligt hela helgen med en hel del sol och ca 10 plusgrader. Här i Chioggia är det vinter nu, minusgrader inte bara på nätterna och snö, burr. Idag fick vi byta ut cirkulationspumpen till värmaren, den passade på att lägga av när det blev som kallast. Dessutom var färskvattenledningarna på pontonerna frusna på förmiddagen, så vi kunde inte fylla tankarna till att börja med.

Londonresan var kul, om än förenad med diverse strapatser. Vi vaknade upp i torsdags morse, avresedagen, till ogenomtränglig dimma. Väl framme på flygplatsen i Treviso visades inga tecken på att flyget inte skulle gå förrän det var dags att borda. Då hade inkommande plan beslutat landa i Bergamo istället, där dimman inte var lika kraftig. Vi fick senare höra av besättningen att de trodde att passagerarna skulle kunna komma dit inom ca 1,5 timma. Vi blev bussade på motorväg, men det var över 20 mil, vi mötte och körde om över 3000 (!) långtradare och färden tog tre timmar. Vi var i alla fall glada att komma iväg, man har ju hört talas om hur Ryan Air bara ställer in flyg men detta fungerade ändå relativt smidigt. Vi fick mycket resa för våra 52 euro inkl skatt! Fem timmar försenade landade vi i London och tog oss direkt till båtmässan ute i Docklands.

Som internationell besökare har man en stor förmån på båtmässan. Man betalar bara för första inträdet och registrerar sig sedan för att få passerkort för mässans återstående dagar, vilket innebär en besparing på 14£ per dag. En fördel är också att man kan återkomma under samma dag vilket inte fungerar med de vanliga biljetterna.

Förutom att gå runt och titta på ny elektronik, prata med leverantörer och köpa en ny fleecetröja till Mats hann vi med lite London utanför mässan också. Vi passade på att äta så mycket oitalienskt som möjligt, det blev japanskt, kinesiskt, indiskt och till och med ett par publuncher. Vi tittade på marinorna i stan, Limehouse och St Katherines, inte minst för att våra ledsagare Bill och Linda kan tänka sig en vinter i London så småningom. Och vi besökte marinmuseet i Greenwich. Ann hann dessutom med en del bokaffärer. Mats var pga häftigt skoskav förhindrad att deltaga i shoppingaktiviteter. Trots att han varit tvungen att ta av sig skorna i alla säkerhetskontroller på flygplatserna.

Hemresan gick smidigt med flyg och flygbuss till Venedig, men där missade vi bussen till Chioggia med  20 sekunder. Två timmar till nästa. Vi drog en rövare och tog (svinkall) vaporetto till Lido där vi har en annan förbindelse hem men den hann också precis gå. Tillbaka igen - var hemma vid tvåtiden på natten. Home Sweet Home. Lite kallt, bara 13,5 grader i båten, men det blev snabbt bättre.

Ute blåser nordanvinden, vi har mest hållit oss inne senaste dagarna och ägnat oss åt sånt som folk gör mest. Dvs Mats bråkar med Vodafone om den urusla GPRS-uppkopplingen och Ann förhandlar med lägenhetsuthyrare i Venedig inför skrivarkurserna i vår. Vår tillvaro är nog inte så exotisk alla gånger!

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

SUPRA BLEEKER WOMEN,SUPREME X NIKE AIR MAX 98 SHOES,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS HERREN,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS,TIMBERLAND 8 INCH BOOTS MEN,TIMBERLAND CHUKKA BOOTS