Nyhetsbrev nummer 120

 

29 december. Onsdag. Chioggia, Italien. 8 grader varmt, mulet . Nattsvart.

Vi befinner oss långt borta från Sverige men blir beklagligt påminda om "den svenska modellen".

Vi har aldrig framfört några politiska åsikter här men nu gör vi ett avsteg. Det är inget kul att vara svensk nu. Vi skäms över den svenska regeringens flata agerande, en regering som inte orkade lyfta sina feta gumpar från julborden för att agera inför världens största katastrof, över alla inblandade från räddningstjänst till flygbolag som inte kan organisera sig, över ambassadpersonal som jävlas med istället för att hjälpa drabbade. Listan kan göras lång. Måtte det komma ett efterskalv i Sverige, en våg som spolar bort alla oduglingar  Sparka dem och låt dem återbetala sina styva skattepengslöner till de drabbade!

Här i Italien skickades snabbt plan för att föra hem italienska turister från katastrofområdet. En modig civilförsvarschef, Guido Bertolaso, tog beslutet utan att vänta på regeringen. Han stoppade alla turistplan på flygplatsen i Rom och packade dem fulla med sjukvårdsmateriel och experter från räddningsverket för att direkt resa ned och hämta hem de första italienarna. I detta politiskt osorterade italienska kaos finns fortfarande handlingskraft och jävlaranamma. Här väntar man inte på att en statsledare, som tränat in en deltagande min framför spegeln hela första helgfria dagen, ska tala om hur allt ska gå till.

Andra länder skickar fältsjukhus, läkare mm. Sverige skickar Laila Freivalds som åker "för att skapa sig en egen uppfattning om läget". Göran Persson utlyser 31 december till nationell sorgedag. Statsministerns bidrag.

Vi är ledsna, arga, och sörjer alla drabbade redan nu. Vi stöder "Läkare utan gränser". PG 90 06 03-2

 

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9