Nyheter

 

21 november. Söndag. Chioggia, Italien. 12 grader varmt, sol.

De senaste dagarna har varit så klara att vi ser bergen i norr. Inte så vanligt i dessa dimmiga trakter. Vi återvände till Chioggia i onsdags kväll efter ett fantastiskt olivplockaräventyr i Puglia. Det kan ni läsa mer om här.

Vi hade tillgång till hyrbilen ytterligare en dag och besökte några svårtillgängliga varuhus i industriområden långt utanför staden samt gjorde en tur inåt landet för att upptäcka vingårdarna runt Padova. Den enda vi hittade var stängd men vi fann en Cantina Sociale (ett vinkooperativ dit de lokala odlarna kommer med sina druvor) i Cona nära Chioggia och köpte lite vin på egen risk, dvs utan provsmakning.

Sedan blev det en dag hemma på Olivia, då vi provade nya fyndet från Leroy Merlin - en högtryckstvätt. Däcket blev jättefint, ända tills vinden vände och sotklumpar från industrihamnen i väster rasade ner över hela båten... Och så kokte vi krabba. På fiskmarknaden här i stan köper vi dem levande och i fredags var det särdeles livliga krabater som slogs i påsen hela vägen hem. Litet mordiskt känns det att stoppa dem i kokande vatten. Men gott blir det! Mats, som inte kunnat äta krabba på flera år eftersom de har gett honom en svidande halsbränna, har inget problem med dessa färskingar.

Igår besökte vi ett trevligt italienskt par som vi träffade under sommarseglingen i Kroatien. De bor i Treviso, en dryg timmes resa härifrån med buss och tåg. Vi tillbringade hela dagen med dem och det känns väldigt lyxigt att få träffa lokalbor som pratar så bra engelska och kan svara på alla frågor som dykt upp sedan vi kom hit. Vi pratade om allt från båtliv till politik över en typisk italiensk lunch (den varade från kl 13 till kl 20) och fick sedan ta en titt på staden. Gammalt, fint och övertrafikerat. Vid ett torg stannade vi och tog ett glas vin brulee på stående fot. En varm glöggliknande (fast något mesigare) dryck Vilket påminde oss om att det börjar bli dags att ta itu med årets tillverkning snart. En avsmakning av ovanstående Cantina-vin visar att det var så odrickbart att det duger utmärkt som glöggbas!

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE