Nyheter

 

10 november. Onsdag. Chioggia, Italien. 9 grader varmt, regn, blåst och högvatten.

Hela centrala Chioggia är denna förmiddag översvämmat men oss går det ingen nöd på. Om vattnet skulle stiga en meter till kommer hamnens flytbryggor (som vi ligger förtöjda vid) att hakas av från sina pålar. Det vill vi inte vara med om. Och det är ingen större fara för det, heller.

Ombord har vi det torrt och varmt, förråden är fulla av mat och vin och vi kan hålla oss inomhus och kika på denna länk som Peter i Helsingborg skickade oss i morse (tack!) för att se när vi ska våga gå ut. Eller denna, som visar huvudgatan Corso di Popolo. Nej, det är inte en kanal! Ann är dock förberedd att trotsa vädrets makter, med höga stövlar. Mats köpte förvisso en ny sydväst på sverigebesöket och klarar sig bra från attacker från ovan men är annars hänvisad till lågvatten för yttre verksamhet.

Vi är imponerade av Chioggiaborna som inte verkar stressa upp sig det minsta i dessa situationer. Så här års sker det flera gånger i månaden. Affärerna och barerna håller öppet som vanligt. De sätter en knappt meterhög metalltröskel i dörröppningen för att stoppa det värsta flödet. Fiskmarknaden är ett stort tält och där står försäljarna i fiskarstövlar, med vatten upp över knäna, och säljer sina varor med samma glada miner som vanligt. Återstå att se om den kringresande marknaden, som brukar fylla hela huvudgatan på torsdagar, dyker upp i morgon!

Nästa gång vi skriver får ni en rapport från en resa till sydliga nejder. Vi skall hälsa på vänner som köpt en gård i Puglia och de behöver hjälp med olivplockningen. Förutsättningarna låter underbara - vi kommer förmodligen att plocka i regn och gyttja, det finns inget varmvatten i huset - som dessutom är fullt av byggjobbare, våra vänner har ingen aning om vad de håller på med och står helt under tukt av den 78-åriga grannfrun. Självklart kunde vi inte motstå denna inbjudan!

Ciao!

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9