Nyheter

 

4 november. Torsdag. Chioggia, Italien. 24 grader varmt, sol.

November har börjat bra för oss. Vi är tillbaka i Chioggia och har sandalväder.

Oktober hemma i Sverige var kyligt men såklart trevligt. Tyvärr hann vi inte träffa alla vänner och bekanta under de tre korta veckorna, men det blev i alla fall en del pussande på barnbarnen och ett och annat kärt återseende.

Ganska intressant att betrakta sitt hemland när man varit borta ett par år. Våldsreklam på TV (Statoil t.ex). Ett "Farmen" där alla djuren sitter i köket och slåss. Människor som pratar engelska med varandra som om det vore helt naturligt ("Ja have a nice day nurå, älskling!") Bussar som går mindre ofta och kostar mer. Plötsligt massor av internetcaféer i Stockholm. Stor stark på Arlanda = 67 kronor (= nitton femtiocentilitersburkar på vår lokala Lidl...). Människor som tilltalar en på gatan fast de är nyktra - det har vi sällan varit med om hemma förut. Det händer oss däremot hela tiden på resan så vi undrar om det är något vi drar till oss eller om Sverige blivit vänligare och öppnare?

Tack alla som förgyllde vår korta vistelse i Sverige! Vi saknar er!

Vi tog oss tillbaka till Italien med närmare 90 kg bagage -och ytterligare 10 kg på väg  i paket. Mest tunga båttillbehör som rostfria beslag, cirkulationspumpar och nya lånedatorer. Vi var också tvungna att köpa nya sittbrunnskuddar - de gamla sprack alla under en tvåveckorsperiod i somras och de är svåra att få tag på här - som vi tillverkade en egen resväska till. Diverse matvaror bidrog också till vikten. Fonder på flaska - helt okänt här. Soldatens ärtsoppa - vi har lovat bjuda våra italienska vänner någon kylslagen torsdag. Inläggningssill. Lösviktsté. Pepparkakor. Smågodis. Och en cheddarost rund som en prost. Visst skulle vi klara oss utan allt detta, egentligen. Möjligen med undantag av té, som hör till uppvakningsritualen (tänk, det finns bara påsté att köpa här. Inte ens i England har vi funnit lösviktsté i vanliga butiker). Men det är ju kul att passa på vid tillfälle!

Vi anlände till Venedig en timma försenade i fredags kväll och kom till Chioggia med buss och allt vårt bagage. Tack och lov hade vi införskaffat en ny kärra så vi kunde släpa  hem allt sista biten - taxichauffören hade visst ingen lust att komma. Ånej, tänkte vi, nu är vi tillbaka i arroganta Italien igen! Men i Chioggia är det lätt att släppa den tanken, det finns så många här som är trevliga och hjälpsamma. Ann hade skadat vänsterhanden på hemresan och fick dagen efter skjuts av vår nye vän Tony och hans syster Vanda till sjukhuset för röntgen. Inget brutet, men ett rejält bandage blev det ändå. E111 funkar bra här!

Mats har fått följa med Tony och killarna till hamnsjåarnas egen bar bakom staketet som skiljer båtklubben från de kommersiella kajerna - en ynnest!

I helgen var här spännande. Vi hade översvämning i staden. Hela huvudgatan och många av bigatorna förvandlades till kanaler med knähögt vatten. Ann skulle handla och hennes gummistövlar var alldeles för låga så Mats tejpade ihop dem med regnbrallorna. Hur man får en gullig fru... Idag ska vi köpa riktiga stövlar på marknaden för nästa vecka är tidvattnet ännu högre!

Nu kan ni nå oss på den adress och det telefonnummer som finns på kontaktsidan.

Ciao!

PS. Ta gärna en titt på programmet för skrivarkurserna som Ann arrangerar i Venedig!

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

SUPRA BLEEKER WOMEN,SUPREME X NIKE AIR MAX 98 SHOES,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS HERREN,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS,TIMBERLAND 8 INCH BOOTS MEN,TIMBERLAND CHUKKA BOOTS