Nyheter

 

8 oktober. Fredag. Chioggia, Italien. 23 grader varmt, sol.

Ikväll reser vi till Sverige så det blir ett uppehåll här på tre veckor. Vi har redan lite hemlängtan tillbaka Olivia och vår vinterhamn. Chioggia känns alltmer som stället vi drömde om när vi en gång drog iväg på längesegling. Ett ställe där vi kommer nära lokalbefolkningen på ett naturligt sätt.

Våra nya vänner här i staden vänder ut och in på sig själva för att hjälpa oss och få oss att känna oss välkomna. Ett tag låg vi närmaste granne med lotsbåten och båtsmännen Hamlet och Mario blev allt muntrare. En dag fick vi tre kilo vongole, läckra små musslor och en flaska hemgjord proseco, vitt bubbelvin. Det blev en utmärkt måltid och när vi berättade hur gott det var lovade de att återkomma med nya skörder! Hamlet pratar lite engelska och vi ser fram emot en biltur i bergen med honom när vi kommer tillbaka. Mats har redan åkt motorcykel med honom, till en mekanisk verkstad som kunde hjälpa oss att förstärka knapen som höll på att lossna i senaste ovädret.

Tony och Giorgio är samägare till en 50-fots segelbåt som de arbetar på varje dag. De har verkligen adopterat oss. Sticker till oss kartor, lunchtallrikar med pasta, tips om alla möjliga och omöjliga inrättningar som en båtägare behöver hitta. Tony har följt med oss upp i stan och visat den utmärkta järnhandeln. Efterom de bara pratar italienska har Anns kunskaper i detta språk redan förbättrats avsevärt. Mats förstår en hel del och kan även säga några viktiga ord - som "slangklämmor", "buntband" och "fredag" -  på italienska.

Alla har lovat att titta till båten när vi är borta, liksom Bill och Linda och norrmännen på Pernoll som också ligger här i Chioggia. Det känns bra. Vi har fått flytta in i kanalen, i början låg vi på en ganska oskyddad plats. Vilket vi ju märkte i ovädret! Här har vi inte riktigt lika bra uppsikt över fiskeflottan, lotsbåten och all annan trafik som susar förbi, men våra nya grannar carabiniere, poliserna, vinkar glatt varje dag.

Vi har jobbat hårt med att få i ordning båten för vintern. Städat, servat generator och motor, konserverat vattenmakaren (som producerat 3200 liter utmärkt dricksvatten under sommaren - av Adriatiska havets mycket salta vatten), lagat saker som gått sönder... och så vidare...

De närmaste veckorna nås vi på svensk adress. Se kontaktsidan.

Ciao!

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-06-04 .

NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14