Nyheter

 

25 juli. Söndag. Pula, Kroatien. 28 grader varmt, sol.

Vi är tillbaka i Pula efter en fantastisk vecka i Rovinj och Venedig. Rovinj är en förtjusande liten stad i norra Kroatien. Manga turister men vi förstar varför. Där fick vi oväntat - och jättetrevligt - besök av Ewa, Lars och Fredrik som var pa semester i Slovenien. Vi tillbringade tre dagar i Venedig och blev sa fortjusta att vi gärna hade stannat längre, men 40-gradig värme är svart att sta ut med när man inte kan hoppa i sjön. Häftigt att se all trafik pa kanalerna. Sopbatar, grönsaksbatar, postbatar, ambulansbatar...

17 juli. Lördag. Pula, Kroatien. 29 grader varmt, sol.

Senaste veckan har klimatet varit riktigt behagligt. I temperaturer under 30 grader orkar vi mer, men det blir färre bad. Här i Pulas industrihamn är vi inte badsugna alls, men vi har fin utsikt över en gammal romersk amfiteater. Vi har i ganska rask takt tagit oss upp till norra Kroatien, för att göra ett kort besök till Venedig och sedan ta oss söderut igen genom den fina kroatiska skärgården. För en vecka sedan hann Bill och Linda ikapp oss och tillsammans besökte vi nationalparken Krka med fina vattenfall. Vi låg för ankar i Skradin och där dök flera bekanta upp - Gannet som vi vintrade med i Sevilla, Cie, som vi seglat med från södra Italien och Alma som vi träffat på vägen. Fyra besättningar hade en trevlig kväll på Konoba Vidrovaca, en idyllisk liten restaurang vid egen strand. Dit kan man bara ta sig med båt.

På vår engelska sida har vi korta beskrivningar över alla ställen vi besökt här i Kroatien. Stort tack till familjen Gverovic som gav oss så många fina tips. Vi sade farväl till Mato, Elisabeth, Peter och Sandra i Drvenik, där de seglade vidare. Vi låg kvar nästan en vecka på den fina ön. Extra trevligt var det att träffa paret som driver Atelje Tramontana med konstgalleri och restaurang. Heljä och Marinko har tidigare drivit restaurang på Söder i Stockholm, men bor nu i Drvenik på heltid. Vi rekommenderar varmt ett besök! Drvenik är fullt av örter och intressanta stenar och vi fick en härlig morgonhajk med Heljä för att lära oss lite om floran.

Internetcafeer är det ganska ont om här i Kroatien, men i större städer, som nu i Pula, finns de ibland.  Våra uppdateringar blir därför inte så frekventa, men vi hoppas att ni hälsar på här på vår sida ibland. Vi håller med Eskil om att det är hög tid för bilder, men tyvärr får det nog bli ett vinterprojekt.

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN