Nyheter

 

30 juni. Onsdag. Vis, Kroatien. 31 grader varmt, sol.

Vilket fint seglingsområde Kroatien är, vi kommer till den ena ön vackrare än den andra. Gamla, ofta befästa småstäder med smala gränder och hus av ljus sandsten att titta på, kristallklart vatten att bada i och vänliga människor att prata med. Vi har sällskap med en kroatisk familj som bor i Sverige och får förmånen att bese deras smultronställen - väldigt trevligt och intressant.

Midsommar firade vi med fyra andra svenska båtar. Det blev en heldag med champagnefrukost, sillunch, boule och majstångsresning, och gemensam middag på en liten gemytlig restaurang i Lucice-viken på Brac. Med små grodorna och allt...

Vi har besökt Slano, som besköts hårt i kriget och sakta återuppbyggs, Korculas fina gamla stad, Palmezana, Lucice, Stari Grad på Hvar och ligger nu för ankar utanför stadskajen i Vis. Inte sedan Dubrovnik har vi behövt uppsöka en marina. Nu har vi startat vattenmakaren och ökat vårt oberoende - vi är självförsörjande på både el och vatten.  Saknar bara en dieselmakare.

Vid överseglingen från Italien fick vi ett par fina tonfiskar men här har fiskelyckan inte varit så stor så igårkväll blev det fisk på restaurang.

Kort sagt, vi trivs riktigt bra. Kanske väl många håriga tyska rumpor i somliga vikar men å andra sidan är ankrings- och tilläggningsmanövrarna med alla charterbåtar ett skojigt och aldrig sinande skådespel.

 

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE DUNK SB,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO PRO III IC,NIKE ELASTICO SUPERFLY IC,NIKE FLYKNIT CHUKKA
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST