Nyheter

 

29 maj. Lördag. Otranto Italien. 20 grader varmt, sol.

Tre hav har vi hunnit med denna vecka, då vi seglat från Tyrrenska havet via Joniska till Adriatiska. I morse rundade vi Italiens klack. Dessutom är det klackarna i taket för Vivi, Anns mamma, som fyller år idag - grattis!!

Tropea VAR ett trevligt ställe. Dvs fullt av turister, men visst kunde vi förstå varför. Staden låg högt över havet på en klippa, med spegelklart vatten nedanför. Vi låg kvar i den nybyggda marinan ett par nätter. Nybyggt och inte helt klart = billigt. Efter att ha köpt en säck av den vida berömda Tropea-löken seglade vi igenom Messina-sundet till Sicilien. Årets första delfiner tog farväl av oss i Tyrrenska havet, precis innan vi äntrade sundet där vi kunde se de mest märkliga svärdfiskarbåtar. Själva båtarna är kanske 15 meter långa, masten 20 meter och bogsprötet 30 meter! Uppe i masten i en korg sitter rorsman och kör båten, tillsammans med ett par spanare, och längst framme på bogsprötet sitter harpuneraren. De går visst bara ut i lugnt väder, vilket harpuneraren lär uppskatta.

Vår första anhalt på Sicilien blev Riposto. Den enda hamn vi varit i som på bara ett par år lyckats bygga en marina utan att det nämns i pilotboken - annars talas det om flera nybyggen som aldrig verkar bli klara och där kan man ofta ligga gratis. Riposto var klart, och dyrt. Märkligt oturistisk stad med långa bostadsgator och helt ren från uteserveringar.  Inte lär det komma många fler turister med de marinapriserna och det ska de kanske vara glada för. Mysigt på sitt sätt och mycket genuint med lokal fiskmarknad.. Vi tog tåget till Syrakusa som var en fin stad med övervintringspotential om det inte varit för den uruselt svalliga hamnen.

När vindarna blev förmånliga seglade vi vidare mot Italiens fotsula och efter en 25-timmarsfärd anlöpte vi Le Castella, en liten idyllisk hamn i en sömnig fiskeby. Nåja, på andra sidan byn var det strand med megadecibelsdisko men det hörde vi tackålov inget av i hamnen. Vi låg kvar ett dygn precis, drog vidare igår kväll i ett rakt sträck under hålfoten och rundade som sagt klacken i morse. Det blev en lagom händelserik  segling med många fartyg i sikte och två fripassagerare ombord; en liten fågel och en liten bläckfisk! Nu ligger vi på nåder, av Guardia Costiera, gratis längs kommersiella kajen i den överfulla hamnen i Otranto. Klockan sju i morgon bitti ska det komma ett fartyg som vi får flytta oss för. Ska bli spännande att se om de är punktligare på denna sida Italien.

 

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

SUPRA BLEEKER WOMEN,SUPREME X NIKE AIR MAX 98 SHOES,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS HERREN,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS,TIMBERLAND 8 INCH BOOTS MEN,TIMBERLAND CHUKKA BOOTS