Nyheter

21 maj. Fredag. Till havs mellan Cetraro och Tropea, Italien. 23 grader varmt, sol.


Idag hurrar vi för Lars (Anns bror) som fyller 40! Hipp hipp!!

Det blev lite gungigt på Capri där vi låg senast vi skrev, så i tisdags morse seglade vi mot fastlandet, till sömniga fiskebyn Acciaroli. Det var gratis att ligga i hamnen. Vi stannade två nätter, bunkrade lite i de små matbutikerna och åt en utomordentlig lunch på hotellet - en av de bästa måltiderna hittills. Ett av kockens trick var att han hade citron i allt, till och med till jordgubbarna. Förvånande gott.

Det var också kul att träffa några nya seglare som kom söderifrån. Ett par engelska herrar tipsade om att Cetraro var det enda otrevliga ställe de varit på. Tyvärr är det inte så lätt att undvika Cetraro - det finns inte många hamnar i sydvästra Italien - så trots varningen lade vi till där i går kväll. Kan konstatera att det är intressant att komma till ett ställe som man har låga förväntningar om. Och visst, vid första anblick är det en osannolik plats; en jättemarina placerad på en i stort sett obebyggd kuststräcka. Så här års, och förmodligen annar också, ligger man gratis. Närmaste stad låg ca en halvtimmes promenad bort. Det fanns några små butiker lite närmare och ett par barer längs hamngatan. Men vi hade inga sådana behov, mat fanns ombord. Otrevliga människor skulle det vara här också, enligt hörsägen. Flickan som kom vandrande på kajen för att prata med långväga seglare var dock hur vänlig som helst. Hon närde en dröm om att åka till Finland och vi hade ett långt samtal. Liksom med de roliga tjejerna som jobbade på baren där vi väntade en stund innan vi fick audiens hos de ytterst vänliga myndighetspersonerna på Guarda Costiera. Lika vänlig var mannen på moppen som kom åkande och gav oss ett kort till sin restaurang. - Och är det något annat ni behöver? Jag kan hjälpa till med allt! Klockan sju visar vi vädret på TV!

Vi ser fram emot fler otrevliga ställen...

..men just nu längtar vi mest efter att få en fisk. Varje dag till sjöss släpar vi en lina efter båten. Det har inte nappat något vidare, trots nya fina drag från Ostia. Så nu hoppas vi på att det nya fina draget från Cetraro ska hjälpa. (Börjar bli ett högt kilopris på eventuellt napp). Vi motorseglar för närvarande i svag motvind på väg mot Tropea (som tyvärr sägs ska vara ett trevligt ställe...)

Arkiverade nyheter.

Uppdaterad: 2006-02-27 .

NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14